/image/journal/article?img_id=52861&t=1510212073557

Äitiyspakkaus 80 vuotta

Äitiyspakkaus on ilahduttanut suomalaisia perheitä jo 80 vuoden ajan. Laki äitiysavustuksesta tuli voimaan vuonna 1937, ja seuraavana vuonna jaettiin ensimmäiset pakkaukset. Vuodesta 1949 lähtien etuuden ovat saaneet kaikki äidit perheen tulotasoon katsomatta.

Äitiyspakkaus kiinnostaa monia

Äitiysavustukseksi voi valita joko äitiyspakkauksen tai sitä vastaavan rahasumman 140 euroa. Pakkauksen suosio on pysynyt vankkana: sen haluaa lähes jokainen ensisynnyttäjä ja kaikista äideistä kolmannes. Myös adoptiovanhemmilla on tietyin ehdoin oikeus äitiyspakkaukseen. Vaatteita, hygieniatarvikkeita ja vauvanhoidossa tarvittavia varusteita sisältävä laatikko lähtee noin 35 000 vastaanottajalle vuosittain. Kaikkiaan pakkaukseen sisältyy noin 50 tuotetta.

Tuotteet valitaan tarjouskilpailulla lainsäädännön mukaisesti. Vuosittain vaihtuvat vaatekuosit ja muut uutuudet herättävät paljon mielenkiintoa tulevan lapsen vanhempien keskuudessa. Kelan verkkosivujen kävijämäärään tulee selkeä kasvupiikki aina silloin, kun Kela julkistaa uuden äitiyspakkauksen.

Etuus kytkeytyy terveydenhuoltoon

Äitiysavustuksella on myös kansanterveydellinen merkitys, sillä se luo sillan perheen ja neuvolajärjestelmän välille. Etuuden saamiseksi raskaana olevien naisten on käytävä terveystarkastuksessa ennen viidettä raskauskuukautta ja hakea etuutta viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa.

Lue lisää äitiysavustuksen hakemisesta: http://www.kela.fi/aitiysavustus-nain-haet
Lue lisää tuotteiden hankinnasta: http://www.kela.fi/aitiyspakkaus-tuotteiden-hankinta
Lue lisää adoptioperheiden äitiysavustuksesta: http://www.kela.fi/adoptio-perhe-etuudet

Katso video "Äitiyspakkaus valmistaa vanhemmuuteen": https://youtu.be/xwh5ChHdFCg