/image/journal/article?img_id=52873&t=1510212073793

Äitiyspakkauksesta tuli kansainvälinen hitti

Äitiyspakkaus herättää Kelan etuuksista ylivoimaisesti eniten mielenkiintoa maailmalla. Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi vuonna 2013 artikkelin Why Finnish babies sleep in cardboard boxes (Miksi suomalaisvauvat nukkuvat pahvilaatikossa). Artikkelia jaettiin enemmän kuin mitään muuta BBC:n juttua siihen asti.

Kiinnostus on säilynyt vahvana senkin jälkeen. Kela saa runsaasti äitiyspakkausta koskevia tiedusteluja, ja sen asiantuntijat ovat antaneet haastatteluja Meksikoa, Indonesiaa ja Uutta-Seelantia myöten. Kelassa käy vuosittain useita ulkomaalaisia vierailijoita tutustumassa äitiyspakkaukseen.

Myönteinen huomio on johtanut myös tekoihin. Skotlanti on ottanut mallia Suomesta ja jakanut äitiyspakkausta kesästä 2017 lähtien. Periaate on sama kuin Suomessa: baby boxin saa yhdenvertaisesti jokainen maan sosiaalijärjestelmään kuuluva perhe, kunhan äiti käy odotusaikana terveystarkastuksissa neuvolassa. Myös monissa muissa maissa on kehitetty äitiyspakkauksen ideaa soveltavia ohjelmia ja projekteja.

Lue lisää:
https://sosiaalivakuutus.fi/aitiyspakkausta-kopioidaan-ympari-maailman/

https://sosiaalivakuutus.fi/rakkaalla-laatikolla-monta-nimea/
https://sosiaalivakuutus.fi/aitiyspakkaus-rakentaa-suomi-kuvaa/
https://elamassa.fi/koti-ja-perhe/skotlannin-aitiyspakkaus/